laatste week

Blinded by the Light

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

118 min. English Dutch UNITED KINGDOM

Blinded by the Light vertelt het verhaal van Javed (Viveik Kalra), een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton, in 1987. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van ‘The Boss’ laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse waartoe hij behoort en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

Blinded by the Light is gebaseerd op Greeting from Bury Park, de bekroonde memoires van Sarfraz Manzoor. Het is een opbeurend verhaal over moed, liefde, hoop, familie en de unieke wijze waarop muziek de menselijke geest verheft.

ENGLISH
In 1987 during the austere days of Thatcher’s Britain, a teenager learns to live life, understand his family and find his own voice through the music of Bruce Springsteen.

The Playlist
This is one of the most joyous and exhilarating movies you will see this year and because there is so much passion flowing out from the music, screenplay, and acting, you totally forgive the film when it strays into the predictable.

GURINDER CHADHA

(1960 | KENIA)
Viceroy's House (2017) | Bride & Prejudice (2004) | Bend It Like Beckham (2002)
A.R. Rahman Ben Smithard Paul Mayeda Berges, Gurinder Chadha & Sarfraz Manzoor

“Overtuiged portret van de Pakistani-gemeenschap in Luton”

ratingratingratingrating

NRC

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.