laatste week

Bankier van het Verzet

ratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

123 min. Dutch NETHERLANDS

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand een fout maakt die een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.

JORAM LÜRSEN

(1963 | NETHERLANDS)
Het verlangen (2017) | Publieke Werken (2015) | Alles is familie (2012) | Alles is Liefde (2007) | In Oranje (2014)
Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk, Raymond Thiry Merlijn Snitker Mark van Aller Marieke van der Pol

“Spannend en dynamisch”

ratingratingrating

NRC

Tips voor u

Yesterday

voorpremière

Long Shot

première

Sorry to Bother You

Previously Unreleased

Aladdin (2D OV)

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.