laatste week

Bacurau

ratingratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

131 min. Portuguese | English Dutch BRAZIL

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge Noord Oosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van bevreemdende gebeurtenissen die bedoeld zijn om onder de radar te blijven. De dorpelingen trekken alles uit de kast om hun plek te verdedigen, al is niet meteen duidelijk wie of wat hen bedreigt.

Bacurau is een bijzondere mix van western, horror en lowbudget science fiction die zich afspeelt in de nabije toekomst. Tegelijkertijd kan de film van schrijvers/regisseurs Kleber Mendonça Filho en Juliano Dornelles gezien worden als een geëngageerd drama. Met zijn eerdere films haalde Mendonça Filho zich al de toorn van conservatief Brazilië op de hals en dat is met Bacurau niet anders. Hoewel ze er bijna tien jaar geleden aan begonnen, ligt de film genadeloos dicht op de hedendaagse realiteit.

ENGLISH
After the death of her grandmother, Teresa comes home to her matriarchal village in a near-future Brazil to find a succession of sinister events that mobilizes all of its residents.

The Guardian
It is a really strange film, beginning in a kind of ethno-anthropology and documentary style, becoming a poisoned-herd parable or fever dream and then a Jacobean-style bloodbath. It is an utterly distinctive film-making, executed with ruthless clarity and force.

KLEBER MENDANÇO FILHO & JULIANO DORNELLES

Sônia Braga, Udo Kier, Bárbara Colen, Thomas Aquino, Silvero Perera, Thardelly Lima, Rubens Santos Mateus Alves & Tomás Alves de Souza Pedro Sotero Kleber Mendonça Filho & Juliano Dornelles

“Wedden dat Bacurau na één keer kijken opduikt in je dromen? En dat je hem daarna nog een keer wilt zien?”

ratingratingratingratingrating

NRC

“Volstrekt originele sciencefictionwestern met horrorelementen”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Happy Together

FILMS VAN WONG KAR WAI

Gunda

première

First Cow

Previously Unreleased

Ammonite

HERUITBRENG
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.