Ayka

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

100 min. Russian | Kirghiz Dutch RUSSIA

Samal Yeslyamova: Beste Actrice Cannes Filmfestival 2018

Ayka is een indringend drama van regisseur Sergey Dvortsevoy (Tulpan), over een jonge moeder die zich staande probeert te houden in Moskou, nadat ze haar pasgeboren baby noodgedwongen moet verlaten.

De jonge Kirgizische vrouw Ayka (Samal Yeslyamova) leeft en werkt illegaal in Moskou. Wanneer ze bevalt van haar kind, weet ze zich geen raad en besluit ze hem achter te laten in het ziekenhuis. Nog herstellende van de ingrijpende bevalling, zoekt ze wanhopig naar werk om te kunnen overleven. Ondanks de vele tegenslagen probeert ze haar weg te vinden als immigrant in de grote metropool.

Regisseur Sergey Dvortsevoy maakte in 2008 veel indruk met Tulpan, die op het filmfestival van Cannes geselecteerd werd voor de Un Certain Regard-competitie en de prijs won voor Beste Film. Voor Ayka sloeg hij de handen weer ineen met actrice Samal Yeslyamova, die op het afgelopen filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Actrice in de wacht sleepte.

ENGLISH
A poor woman without a job struggles to raise her child.

SERGEY DVORTSEVOY

(1962 | KAZAKHSTAN)
Tulpan (2008)
Samal Yeslyamova, Zhipara Abdilaeva, Sergey Mazur, David Alaverdyan Jolanta Dylewska Sergei Dvortsevoy & Gennadiy Ostrovskiy

“Er is niemand die de stalkende camerastijl tot zulke hoogtes weet te voeren als Sergej Dvortsevoj”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

The Lighthouse

laatste week

Proxima

laatste week

Duelles

Previously Unreleased

Honey Boy

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.