laatste week

Au nom de la terre

ratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

103 min. French Dutch FRANCE

Het leven lacht Pierre Jarjeau (Guillaume Canet) tegemoet. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar huis, klaar om met zijn verloofde Claire (Veerle Baetens) het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen.

Au nom de la terre (In naam van het land) is een intiem familiedrama over een worstelend boerengezin dat zich staande probeert te houden in een tijd waarin landbouwdiscussies hoog oplaaien. De film is bovendien een zeer persoonlijk verhaal van debuterend regisseur Edouard Bergeon, die Au nom de la terre in naam van zijn vader maakte; een bevlogen boer die tientallen jaren vocht voor zijn bestaan en daar een hoge prijs voor betaalde.

ENGLISH
Pierre is 25 when he returns from Wyoming to find Claire his fiancée and take over the family farm. Twenty years later, the farm expanded, so did the family. It’s the time of happy days, at least at the beginning. The debts accumulate and Pierre is exhausted at work. Despite the love of his wife and children, he is slowly falling…

EDOUARD BERGEON

Guillaume Canet, Veerle Baetens, Anthony Bajon, Rufus Thomas Dappelo Eric Dumont Edouard Bergeon, Emmanuel Courcol & Bruno Ulmer

“Sterk gespeeld en aangrijpend”

ratingratingratingrating

NRC

“Intiem, gelaagd en stevig geacteerd”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

White Riot

Muziekdocumentaire

Babyteeth

Shirley

première

Kajillionaire

voorpremière
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.