Atlantique

ratingratingratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

106 min. Wolof | French | English Dutch SENEGAL | FRANCE MATI DIOP

Winnaar Grand Prize of the Jury – Cannes Filmfestival 2019

Atlantique is het speelfilmdebuut van regisseur Mati Diop. Een betoverende film over opgroeien, eerste liefdes en loslaten. De film ging in première op het Filmfestival van Cannes, waar hij de Grand Prix in de wacht sleepte.

In een voorstad van het Senegalese Dakar lijkt de jonge liefde tussen Ada en Souleiman zonder zorgen. Maar achter de sluier van verliefdheid gaat een sombere toekomst schuil. Ada staat op het punt met een andere man te trouwen, van wie ze niet houdt. En Souleiman besluit met een groep bouwvakkers, die al maanden geen loon heeft ontvangen, het land via de oceaan te verlaten op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na het vertrek van de jongens verstoort een plotselinge brand het huwelijksfeest van Ada en de meisjes uit de buurt worden door een mysterieuze koorts bevangen. Issa, een jonge politieman, gaat op onderzoek uit.

Atlantique was de eerste film van een zwarte vrouwelijke filmmaker die werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes, en is de Senegalese Oscarinzending.

ENGLISH
In a popular suburb of Dakar, workers on the construction site of a futuristic tower, without pay for months, decide to leave the country by the ocean for a better future. Among them is Souleiman, the lover of Ada, promised to another.

The Telegraph ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
It has a slippery elegance, an ambitious way of nudging its nose into magic realism, and some unforgettable images.

Screen International ⭐️⭐️⭐️⭐️
An intense romance notable for the craft of the filmmaking and Diop’s original approach to complex issues of love, loss and the forces for change that can rise from the ashes of tragedy.

MATI DIOP

(1982 | FRANCE) Ibrahima Mbaye, Mame Bineta Sane, Amadou Mbow, Nicole Sougou Fatima Al Qadiri Claire Mathon Mati Diop & Olivier Demangel

“Opwindend, mysterieus, maar nergens ongrijpbaar”

ratingratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Leonardo: The Works

ARTS IN CINEMA SEIZOEN 3

Dark Waters

Les Misérables

première

Sorry We Missed You

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.