laatste week

Apollo 11

ratingratingratingratingrating

The Guardian

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

93 min. English Dutch USA

Op 20 juli dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voet op de maan zette. In 1969 bereikte de missie met Apollo 11 haar doel en leefde de hele wereld mee met de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins. Een onvergetelijk moment dat vanaf 27 juni 2019 op spectaculaire wijze opnieuw te beleven is in de indrukwekkende documentaire Apollo 11 van regisseur Todd Douglas Miller (Emmy award winnaar Dinosaur 13). Met niet eerder vertoond en digitaal gerestaureerd beeld wordt de kijker in de bioscoop meegevoerd naar deze historische missie.

Samengesteld uit herontdekt 70mm archiefbeeld en uit meer dan 11.000 uur geluidsopnames, neemt de film de kijker rechtstreeks mee naar het hart van de meest gevierde missie van NASA die Neil Armstrong en Buzz Aldrin tot internationale helden maakte. Aldrin en Armstrong daalden in de maanlander Eagle af naar het maanoppervlak, terwijl Collins achterbleef in het ruimtevaartuig Columbia dat rond de maan cirkelde. Een spectaculaire herbeleving van de gedenkwaardige dagen en uren in juli 1969 vanuit het zicht van de astronauten, het team in Mission Control en de miljoenen toeschouwers op de grond, toen de mensheid een gigantische sprong in de toekomst maakte.

Apollo 11 won op het Sundance Film Festival 2019 de Documentary Special Jury Award for Editing.

ENGLISH
A look at the Apollo 11 mission to land on the moon led by commander Neil Armstrong and pilots Buzz Aldrin and Michael Collins.

The Guardian ✭✭✭✭✭
The result is a stunning project of historical preservation – no narration, no cutaway interviews, no recreations, just original material synced with some music and the occasional diagram.

TODD DOUGLAS MILLER

Matt Morton Adam Holender

“An exceptional, vibrant restoration of never-before-seen footage results in one of the most astounding films about space ever made”

ratingratingratingratingrating

The Guardian

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Crash

Klassieker

Picciridda

Bacurau

Les plus belles années d’une vie

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.