laatste week

Another Day of Life

ratingratingrating

NRC

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

85 min. English | Portuguese | Polish | Spanish Dutch POLAND

Een bijzonder indrukwekkende verfilming van Ryszard Kapuściński’s beroemde boek, waarin we op ongekend lyrische wijze mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren ’70 in Angola.

Kapuściński was zowel een van de grote kanshebbers op de Nobelprijs voor de Literatuur als de ‘reporter van de eeuw’. Hij was bij leven al legendarisch door als een van de weinigen naar de moeilijkste en gevaarlijkste plekken te reizen en terug te komen met prachtige reportages vol impressionistische sfeerbeelden als in de beste fictie. Wanneer hij aankomt in Angola, een van de laatste Afrikaanse kolonies die onafhankelijk gaat worden, staat het land op springen. Terwijl de Portugezen vertrekken, breekt er een felle onafhankelijkheidsstrijd uit. Kapuściński besluit om als enige buitenlandse journalist naar het front te trekken. Het wordt zijn persoonlijk zwaarste tocht, waarin 20 jaar intense verslaggeving over de droom van een vrij Afrika culmineert.

Op fabuleuze wijze weten de filmmakers deze reis filmisch te verbeelden. Door de prachtige, soms bijna hallucinante animatie, maken we niet alleen de gebeurtenissen mee, maar ervaren ze ook in de magisch realistische stijl van Kapuściński. In combinatie met hedendaagse documentaire beelden van de hoofdpersonages die nu nog leven, krijgt de film een enorme emotionele kracht. De film won dan ook de European Film Award (de Europese Oscar) voor de beste animatiefilm van het jaar.

ENGLISH
A gripping story of a three-month-long journey that renowned Polish reporter Ryszard Kapuscinski took across Angola ravaged by a war in which the front lines shifted like a kaleidoscope from one day to the next.

RAUL DE LA FUENTE & DAMIAN NENOW

Mikel Salas Raul De La Fuente & Gorka Gómez Andreu Ryszard Kapuscinski (book), Raúl de la Fuente, Amaia Remirez, Niall Johnson, David Weber & Damian Nenow (screenplay)

“Op een geslaagde manier even chaotisch en verwarrend als de periode die hij in beeld brengt”

ratingratingrating

NRC

Tips voor u

Honeyland

Muidhond

laatste week

A White, White Day

Les Misérables

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.