Rode Tulp Film Festival

Double Bill: Annemin Sinemaları + Hermana

Q&A met regisseur Annemin Sinemaları

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

42 + 28 min. Turkish English TURKEY

Double Bill: Annemin Sinemaları + Hermana is te zien tijdens het Rode Tulp Film Festival

Na afloop is er een Q&A met Cansel Karacan, de regisseur van Annemin Sinemaları

Annemin Sinemaları
Tussen de jaren 60 en 80 waren de zomerse filmfestivals van Adana misschien wel de grootste bron van vermaak voor de inwoners van de stad. Aan de hand van interviews, nieuwsartikelen en foto’s onderzoekt de documentaire wat voor impact deze filmfestivals hadden op de makers van de films en op de inwoners van Adana. Als rode draad volgt de documentaire de filmoperateurs en hoe die keer op keer films bestelden van Yesilcam. Ook zit de film vol scenes die in Adana zijn opgenomen en karikaturen van de inwoners van Adana, die zijn gepopulariseerd door de Yesilcam cinema.

Hermana
De oorsprong van een van de vroegst bekende Joodse gemeenschappen in Anatolië , bevond zich in de 2e eeuw voor Christus in Ankara. In het begin gevormd als een Romeinse bevolking. In de 15e eeuw namen de aantallen toe door de sefardische migratie en de gemeenschap bereikte haar hoogste aantal in de eerste helft van de 20e eeuw. Deze documentaire traceert de gemeenschap vanaf de Hellenistische tot de Ottomaanse periode met speciale aandacht voor de sociale en economische dynamiek in de 20e eeuw door interviews met personen die zijn geëmigreerd van Ankara naar Istanbul en naar verschillende steden in Israël.

ENGLISH
Annemin Sinemaları: The documentary studies summer movie theatres, perhaps the singular entertainment source of the people of Adana through the 1960’s until the 1980’s; and investigates through interviews, related newspaper articles, photographs and similar documents, as well as conversations with actors, directors, producers and contemporary movie theatre operators from Adana. Hermana: documentary about the oldest known Jewish communities of Anatolia.

CANSEL KARACAN (ANNEMIN SINEMALARI), ENVER ARCAK (HERMANA)

Yücel Ünlü

Tips voor u

Woman

premiere

Richard Jewell

Nog steeds te zien !

Sibel

Nog steeds te zien !

Emma

Nog steeds te zien !
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.