HERUITBRENG

Ammonite

ratingratingratingrating

vpro cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

119 min. English Dutch UNITED KINGDOM FRANCIS LEE

Ammonite is de nieuwe film van regisseur Francis Lee (God’s Own Country) met o.a. Kate Winslet en Saoirse Ronan, die zich afspeelt in 1840 in Engeland.

De geprezen paleontoloog Mary Anning (Kate Winslet) werkt afgezonderd in de woeste kuststreek van Lyme Regis in het zuiden van Engeland. De dagen van haar beroemde ontdekkingen liggen achter haar en nu zoekt ze fossielen die ze aan rijke toeristen verkoopt om zichzelf en haar zieke moeder te onderhouden. Als de geoloog Roderick Murchison in Lyme arriveert onderweg naar het vasteland van Europa, vraagt hij of Mary zijn jonge vrouw Charlotte (Saoirse Ronan), die een persoonlijk verlies probeert te verwerken, voor een tijd onder haar hoede wil nemen. Mary, die dagelijks moeite heeft om rond te komen, kan het zich niet veroorloven om dit verzoek af te wijzen. Mary is trots en zeer gedreven in haar werk en het botst tussen haar en haar ongewenste gast die uit een compleet andere wereld komt. Maar ondanks het klassenverschil en hun uiteenlopende persoonlijkheden ontdekken Mary en Charlotte dat ze elkaar iets kunnen bieden waar ze beiden naar op zoek waren: het besef dat ze niet alleen zijn. Het is het begin van een gepassioneerde en complexe liefdesrelatie die de loop van beide levens voorgoed zal veranderen.

ENGLISH
1840s England, acclaimed but overlooked fossil hunter Mary Anning and a young woman sent to convalesce by the sea develop an intense relationship, altering both of their lives forever.

The Hollywood Reporter ⭐️⭐️⭐️⭐️
This is the work of a mature filmmaker in full command of his voice, yielding remarkable performances, chief among them a complex character study of stoicism and desire from Kate Winslet that might be the best work of her career.

FRANCIS LEE

(1969 | UK) Kate Winslet, Saoirse Ronan, Gemma Jones, James McArdle Volker Bertelmann & Dustin O'Halloran Stéphane Fontaine Francis Lee

“Rauw, oprecht en direct, met knap spel van Ronan en Winslet”

ratingratingratingrating

vpro cinema

“ De wind, de branding en de koude zee: kijken naar Ammonite is een fysieke ervaring”

ratingratingratingrating

de Volkskrant

Tips voor u

Gunda

première

First Cow

Previously Unreleased

100UP

première

Petite Fille

première
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.