laatste week

Adam

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

98 min. Arabic | English Dutch MOROCCO

Op ingetogen wijze toont regisseuse Maryam Touzani twee vrouwen die elkaar een toekomst bieden. De zwangere, ongetrouwde Samia is op zoek naar een dak boven haar hoofd en klopt aan bij Abla, weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda. In eerste instantie blijft de deur voor Abla gesloten, maar geleidelijk vinden de vrouwen steeds meer steun bij elkaar. Ondertussen bakken ze in de bakkerij van Abla de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

In dit even bescheiden als empathische regiedebuut is direct duidelijk dat de levens van de twee vrouwen zijn getekend door de patriarchale Marokkaanse maatschappij. Samia, ongehuwd en zwanger, is ergens voor op de vlucht, op de straten van Casablanca. En voor Abla, weduwe en alleenstaande moeder, zijn haar bescheiden woning en de aangelegen bakkerij die ze uitbaat haar fort, dat bescherming biedt tegen de buitenwereld.

De details van wat hen hier bracht, worden gaandeweg duidelijk, terwijl de vrouwen, subtiel gespeeld door wereldster Loubna Azabal en Nisrin Erradi, langzaam nader tot elkaar komen. Een beetje zoals de ingrediënten voor Abla’s broden hun geheimen pas prijsgeven wanneer ze met beleid en liefde worden gekneed.

ENGLISH
Abla runs a modest local bakery from her home in Casablanca where she lives alone with her 8-year-old daughter, Warda. When Samia, a young pregnant woman knocks on their door, Abla is far from imagining that her life will change forever.

MARYAM TOUZANI

(MOROCCO) Lubna Azabal, Douae Belkhaouda, Nisrin Erradi, Aziz Hattab, Hasna Tamtaoui Virginie Surdej Maryam Touzani

“Mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap. Met sterke hoofdrollen”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

“De hoofdrolspeelsters zijn fantastisch. Zij hebben aan een oogopslag genoeg om over te brengen wat hun gemoedstoestand is.”

ratingratingratingrating

NRC

Tips voor u

Chungking Express

FILMS VAN WONG KAR WAI

De Oost

Kom Hier Dat Ik U Kus

HERUITBRENG

La dea fortuna

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.