laatste week

About Endlessness

ratingratingratingrating

NRC

tickets en tijden

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

78 min. Swedish Dutch SWEDEN ROY ANDERSSON

Wij hopen na elke nieuwe Roy Andersson op een volgende, en tot nu toe gaat het goed. Ergens, in de meer dan twintig jaar tussen de financiële flop van zijn tweede speelfilm Giliap (1975) en de artistieke triomf van zijn derde, Songs from the Second Floor (2000), ontstond de stijl waarmee elk beeld dat de Zweedse meester maakt uit duizenden te herkennen valt. Het zijn melancholieke, empathische vignetten waarin de komische absurditeit en fragiliteit van de zuchtende mens en diens bestaan in het ondermaanse in schilderachtige bleek-belichte en vaak spectaculaire studio-opstellingen met obsessieve precisie en kadrering wordt vastgelegd.

Ook het niet voor niets existentieel getitelde About Endlessness volgt dat procedé. Als van een Sjeherazade horen we een voice-over vertellen wat ze allemaal ziet: een priester die van zijn geloof is gevallen, een verregende vader die de veters van zijn dochter strikt, een verslagen leger sjokkend in de kou. (Tekst: IFFR)

ENGLISH
With About Endlessness, Roy Andersson adds to his cinematic oeuvre with a reflection on human life in all its beauty and cruelty, its splendour and banality.

Screen Daily ⭐️⭐️⭐️⭐️
Andersson’s consistency may have made him a director for acolytes above all, but they will find this a satisfying and richly resonant lesson in obliqueness and sometimes opacity.

Variety ⭐️⭐️⭐️⭐️
If we’ve been here before, the immaculate, somehow tender-hearted execution of About Endlessness ensures this is not a complaint.

ROY ANDERSSON

(1943 | SWEDEN) Martin Serner, Jessica Louthander, Tatiana Delaunay, Anders Hellström, Jan Eje Ferling, Bengt Bergius, Thore Flygel Gergely Pálos Roy Andersson

“Andersson ontwijkt misantropie vooral door tussen alle tragedie en gruwel beelden te laten opduiken die in één oogopslag vertederen”

ratingratingratingrating

NRC

“Even triest als troostrijk”

ratingratingratingrating

De Volkskrant

Tips voor u

Matthias et Maxime

A Perfectly Normal Family

première

Queen & Slim

Three Summers

Previously Unreleased
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.