A White, White Day

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

109 min. Icelandic Dutch ICELAND

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur (Ingvar Sigurðsson) de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

A White, White Day is een spannend IJslands drama over rouw, wraak en liefde. De film van regisseur Hlynur Pálmason werd internationaal bejubeld vanwege de visueel overrompelende beelden en het sterke acteerwerk van Ingvar Sigurðsson die in Cannes voor zijn vertolking bekroond werd met de Rising Star Award van de Semaine de la Critique.

ENGLISH
In a remote Icelandic town, an off duty police chief begins to suspect a local man for having had an affair with his wife, who recently died in a car accident. Gradually his obsession for finding out the truth accumulates and inevitably begins to endanger himself and his loved ones. A story of grief, revenge and unconditional love.

HLYNUR PALMASON

(1984 | ICELAND) Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason, Sara Dögg Ásgeirsdóttir, Elma Stefania Agustsdottir Edmund Finnis Maria von Hausswolff Hlynur Palmason

“Intelligente – en opvallend spannende – karakterstudie vol wonderschone beelden van de IJslandse natuur”

ratingratingratingrating

VPRO Cinema

Tips voor u

Frida Kahlo

ARTS IN CINEMA SEIZOEN 3
OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.