FILMS VAN WONG KAR WAI

Happy Together

tickets en tijden

Online ticket: €11,00 – Cinevilleticket € 0,00 - Prijsinformatie

96 min. Mandarin | Cantonese | Spanish Dutch HONG KONG | 1997 WONG KAR WAI

Onderdeel van het Wong Kar Wai-programma.

Winnaar van de prijs voor Beste Regisseur in Cannes. Lyrisch, bedwelmend portret van een verbroken relatie. Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat door Argentinië reist en opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie.

Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle versmelten de ritmes van Buenos Aires en de jazz van Frank Zappa tot een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch. Lai en Ho arriveren als geliefden vanuit Hongkong in Argentinië, waar hun wegen zich na een ruzie scheiden. Ho vertrekt naar Buenos Aires, Lai wordt portier van een tangobar en probeert zich te herpakken. Maar Lai blijft verteerd worden door de droom om weer “samen gelukkig” te zijn met Ho. Met veel gevoel voor humor vertelt Wong Kar Wai een meeslepend, melancholisch verhaal, doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet meer terugkomt.

Christopher Doyle filmde in zowel lichtgevende monochrome beelden als weelderige verzadigde kleuren. Wong nam zijn film op aan de vooravond van de overdracht van Hongkong in 1997, toen de LGBTQ+-gemeenschap van het land plotseling een onzekere toekomst tegemoet ging. Ho en Lai worden vol intensiteit gespeeld door hartenbrekers Leslie Cheung en Tony Leung, destijds Chinese supersterren.

ENGLISH
A couple take a trip to Argentina but both men find their lives drifting apart in opposite directions.

WONG KAR WAI

(1956 | CHINA) Leslie Cheung, Tony Leung, Chen Chang, Gregory Dayton Frankie Chan & Roel A. García Christopher Doyle Manuel Puig (novel) | Wong Kar Wai (screenplay)

Tips voor u

De Oost

Nomadland

Son-Mother

première

De Slag Om De Schelde

OK

Filmhallen.nl gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Klik hier voor meer informatie.

De laatste films & specials direct in uw mailbox?
Stuur mij wekelijks filmtips en aanbiedingen gebaseerd op mijn gegevens. Ik ga akkoord met de privacy policy van de FilmHallen en The Movies.